IIT Dean’s Suite at Robert A. Pritzker Science Center

The new Dean’s Suite opens up an existing configuration of confined, modular components to create a more open, light-filled and interactive space.

Location
Chicago, IL
Scope of Services
Planning
Architecture
Interior Design

Size:
3,732 sf

Construction Type:
Renovation

The new Dean’s Suite located in the Robert A. Pritzker Science Center at IIT, an iconic Miesian-style building, reimagines private and shared spaces. 

The second floor suite contains two spaces due to challenges by existing structural and mechanical constraints. One houses the Dean’s corner office, a conference room, three private offices, a generously scaled reception area, and kitchenette. Private offices, a reception area, and team gathering spaces are located in an adjoining space.

A neutral color palette with blue accents invigorates the area with textures and architectural vocabulary. This unifies the cohesive suite with an aura of quiet elegance. The primary function spaces at the perimeter are infused with light from expansive existing windows. Frosted glass appears on the conference room wall, office doors, and transoms to bring natural light into interior public areas. Also, enhancing the suite’s open quality while maintaining a sense of privacy.

This buildout is part of LCM’s master plan to renovate the Pritzker Science Center to support the school’s reputation for innovative teaching and research. 

IIT Robert A. Pritzker Science Center

READ MORE